Antena Căutare

Schimbare RADICALĂ în învăţământul superior! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp şi vizează absolvenţii clasei a XII-a

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a afirmat joi că mai multe locuri vor fi alocate pentru studenţi din Republica Moldova la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a afirmat joi că mai multe locuri vor fi alocate pentru studenţi din Republica Moldova la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

"În cadrul întrevederii de astăzi l-am asigurat pe ministrul Balan că vom acorda în continuare sprijin pentru a asigura pregătirea ofiţerilor moldoveni în cadrul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza'. Am convenit să mărim numărul studenţilor care vor veni să se pregătească în România. Vom acorda tot sprijinul necesar colegilor noştri din Republica Moldova. Peste o lună promoţia 2015 va termina academia, printre absolvenţi aflându-se şi studenţi moldoveni care au urmat Facultatea de Pompieri. Pentru noul ciclul universitar ce începe în toamnă, în baza protocolului de colaborare, vom aloca mai multe locuri pentru partenerii noştri din Republica Moldova", a declarat Oprea, după întrevederea avută cu ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Oleg Balan.

Vicepremierul a spus că, de-a lungul timpului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a sprijinit constant demersurile instituţionale ale structurilor similare din Republica Moldova.

"Specialiştii români dispun de o expertiză îndelungată în domenii privind migraţia, azilul, managementul pompierilor şi de aceea am convenit cu omologul meu să continuăm transferul de bune practici şi experienţă pe toate aceste paliere. Combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere rămâne o prioritate pentru cele două ministere, aspect relevat şi de rezultatele înregistrate în cadrul conlucrării între structurile de Poliţie şi Poliţie de Frontieră din cele două ţări", a precizat Oprea.

El a menţionat că un alt aspect important al colaborării este cel al intervenţiei în situaţii de urgenţă. "Anul acesta vom finaliza un proiect strategic comun de îmbunătăţire a răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă, dezastrelor, prin creşterea capacităţii de intervenţie a structurilor specializate în zona de frontieră a României, judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea şi Brăila. Este vorba despre un proiect finanţat din fonduri europene în valoare totală de 6,6 milioane de euro, care vizează inclusiv susţinerea intervenţiilor aeriene medicale în zona de frontieră. Până la sfârşitul acestui an elicopterele SMURD de la punctele de operare aeromedicală Galaţi şi Iaşi vor putea opera şi pe teritoriul Republicii Moldova", a spus Oprea.

Potrivit acestuia, proiectul are o componentă de dotare logistică a echipelor de intervenţie din cele două state constând în autospeciale de prim-ajutor, de transport victime multiple şi de decontaminare.

"Aceste proiecte comune aflate deja în derulare privesc crearea unui centru performant de cooperare poliţienească internaţională în Republica Moldova, pregătirea trupelor de carabinieri sau combaterea criminalităţii economico-financiare", a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Oprea a spus că Republica Moldova este un partener privilegiat al României. "Relaţiile noastre sunt fundamentate pe încredere reciprocă şi solidaritate, aspecte deja confirmate şi prin sprijinul pe care ţara noastră îl acordă autorităţilor de la Chişinău în procesul avansării spre integrarea europeană. L-am asigurat pe ministrul Balan de implicarea Guvernului, a primului-ministru Victor Ponta, a mea personală în formula proiectelor bilaterale destinate modernizării instituţiilor statului moldovean, dar şi a MAI moldovean", a afirmat ministrul.

El a adăugat că întrevederea cu Oleg Balan a fost un bun prilej de a reconfirma angajamentul de a continua proiectele comune demarate de Ministerele de Interne din cele două state

Un nou cutremur în România! Pământul s-a zguduit în această dimineaţă... Horoscopul pentru ADOLESCENȚI! Urmează o vară cu SENTIMENTE INCENDIARE! Detalii pentru toate ZODIILE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x