Antena Căutare

Schimbare uriașă la Bacalaureat! E o veste excepțională pentru elevii care nu s-au pregătit bine pentru marele examen!

Datele școlare pot să fie anonimizate, dacă elevii sau părinții depun la școală solicitare scrisă.

Această posibilitate era prevăzută, însă, și până acum de legislația românească, astfel că cei care doresc să nu le fie afișate notele de la Evaluarea Națională sau de la Bacalaureat pot să își exprime această opțiune.

"În baza Convenției încheiate între Ministerul Educației Naționale și Institutul Național de Statistică privind sistemul informațional statistic, document ce reglementează conținutul și derularea acțiunilor de cooperare și sprijin reciproc între cele două instituții, respectiv fluxul comun de lucru în vederea constituirii statisticilor de educație, s-a asigurat criptarea și transferul de date din Sistemul Informatic Integrat al învățământului din România (SIIIR).

În cadrul unei întâlniri organizate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal au fost enunțate activitățile relevante ale MEN aflate sub incidență Regulamentului (UE) 2016/679. Concluziile întâlnirii clarifica aspectul "anonimizarii" candidaților la examenele și concursurile naționale, în sensul că se păstrează principiul transparenței în condițiile minimizarii informațiilor, respectiv folosirea numelui și prenumelui candidaților pe listele afișate”, spun reprezentanții ministerului Educației, conform HotNews.

Colectiv, 30 de luni. Mesaj sfâșietor al unui părinte. ”O îmbrățișare caldă m-a învăluit...Sunt semnele Tale, Dadule. Es... TRAGEDIE UNGARIA: Detalii şocante ies la iveală. Şoferul microbuzului, implicat în alte două accidente grave!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x