Antena Căutare

Schimbare uriașă pentru români! Ce este dosarul electronic al pacientului și ce faci cu el

sVești importante pentru românii care sunt asigurați medical! O schimbare ce intră în vigoare luna aceasta permite acestora să afle informații importante din dosarul electronic al pacientului! Ce cuprinde acesta?

Vești importante pentru românii care sunt asigurați medical! O schimbare ce intră în vigoare luna aceasta permite acestora să afle informații importante din dosarul electronic al pacientului! Ce cuprinde acesta?

Practic, conform unei legi ce intră în vigoare peste două zile, asigurații pot solicita informații de la dosarul electronic al pacientului, sub forma unor liste cu serviciile medicale de care au beneficiat, dar și costul acestora! În acest dosar electronic există istoricul și documentele medicale ale pacienților care beneficiază de asigurare medicală.

Procedura e simplă: conturile asiguraților vor fi activate, urmând ca lista să poată fi accesată pe site-ul dedicat dosarelor electronice ale pacienților. Activarea contului poate fi făcută de către orice medic la care apelează pacientul respectiv (nu doar medicul de familie).

Schimbare uriașă pentru români! Ce este dosarul electronic al pacientului și ce faci cu el

Noua lege prevede că în cel mult 45 de zile de la data solicitării, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate să transmită solicitantului raportul în care sunt trecute deconturile făcute în numele acestuia, arată cei de la bugetul.ro.

Adică, în listă vor fi trecute toate medicamentele, serviciile și dispozitivele medicale de care a beneficiat solicitantul în anul precedent cât și data la care au fost eliberate sau efectuate.

Lovitură pentru profesorii din România! Decizia bombă ce va afecta toate cadrele didactice din țară! Le va rămâne un sin... Prea bolnav pentru școlile normale, prea inteligent pentru cele speciale! Drama unui copil din Satu Mare, căruia i se re...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x