Antena Căutare

Schimbarea la Faţă a Domnului 2018. Superstiția care îți dă fiori! Dacă ți se întâmplă asta, înseamnă că vei MURI până la sfârșitul anului

De Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, pe care creștinii o prăznuiesc în fiecare an pe 6 august, este legată și o superstiție înfiorătoare – existența unui semn care ar prevesti moartea.  

De Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, pe care creștinii o prăznuiesc în fiecare an pe 6 august, este legată și o superstiție înfiorătoare – existența unui semn care ar prevesti moartea.

Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.

Despre oamenii care nu-și văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineața zilei, se spune că vor muri până la sfârșitul anului.

Schimbarea la Față a Domnului 2018. Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar, imediat, au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorbă cu Iisus despre patimă şi moartea Sa în Ierusalim.

Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.

Schimbarea la Față a Domnului 2018. În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi că începutul toamnei. Schimbarea la Faţă mai este numită şi Obrejenia, denumire ce vine din slavonă şi înseamnă transformare, schimbare. Denumirea în limbă greacă a sărbătorii este Metamorphosis (transfigurarea). Sfântul Antim Ivireanul o numeşte sugestiv Dumnezeiasca Înfrumuseţare a lui Hristos.

Veste extraordinară de la Guvern! Se dau 10.000 de euro pentru fiecare copil născut după această dată... VEȘTI PROASTE pentru șoferi! Circulația este restricționată pe o perioadă îndelungată pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x