Antena Căutare

Schimbarea momentului în școli! Ce primesc elevii pe lângă lapte și corn

Se schimbă meniul copiilor, la şcoală. Mesele lor vor fi mai sănătoase. Pe lângă corn şi lapte, elevii vor mai primi și alte alimente! Când va intra în vigoare programul și ce presupune acesta?

Se schimbă meniul copiilor, la şcoală. Mesele lor vor fi mai sănătoase. Pe lângă corn şi lapte, elevii vor mai primi și alte alimente! Când va intra în vigoare programul și ce presupune acesta?

Ministerul Agricuturii a stabilit câţi bani va aloca pentru acest program.

Programul "Cornul şi Laptele" va fi îmbunătăţit! Astfel, elevii din toată țara vor primi, pe lângă corn și lapte, fructe şi legume. Astfel, porţia de fructe sau legume va fi însoţită, doi zile pe săptămână, de covrigi sau biscuţi, iar porţia de lactate va fi asociată cu un corn sau baton, ca şi până acum.

În privinţa fructelor şi legumelor, elevii vor primi mere, pere, struguri şi prune sau salate de morcovi cu păstârnac, ţelină, sfeclă roşie, ardei graşi şi castraveţi proaspeţi.

Fructul primit de elevi trebuie sa aibă cel puţin 100 grame, iar salatele, cel puţin 200 grame.

Sunt reguli clare şi pentru produsele de panificaţie. Trebuie făcute din făină integrală, fără zahăr sau îndulcitori, iar de aditivi alimentari nici nu poate fi vorba!

Autorităţile vor cheltui 60 de bani pentru fiecare porţie de fructe şi legume, 88 de bani pentru produse lactate si 57 de bani pentru produsele de panificaţie.

ULTIMA ORĂ! Un nou COD GALBEN, valabil în această seară, a fost emis de ANM: În ce zone va ploua fără oprire... Angajări masive! Zeci de mii de locuri de muncă, disponibile pentru români!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x