Antena Căutare

Schimbări importante la metrou. Apar noi cartele de călătorie: Ce se întâmplă cu prețurile

După ce Metrorex a încheiat lucrările de modernizare a căilor de acces la mai multe stații de metrou, directorul instituției a anunțat că urmează să pună în vânzare, în cel mult două săptămâni, noi cartele de călătorie cu metroul.

După ce Metrorex a încheiat lucrările de modernizare a căilor de acces la mai multe stații de metrou, directorul instituției a anunțat că urmează să pună în vânzare, în cel mult două săptămâni, noi cartele de călătorie cu metroul.

Noile titluri de călătorie sunt deja tipărite şi vor fi de mai multe tipuri, în plus pe lângă cele deja cunoscute: o singură călătorie, de grup şi abonamentul anual. Informațiile au fost furnizate de Marin Aldea, directorul Metrorex, potrivit adevărul.ro

„Am făcut o serie de probe, să vedem dacă aceste cartele funcţionează, şi rezultatele sunt pozitive. Aşa încât la sfârşitul lunii iulie am promovat pe circuitul de aprobare un proiect de ordin de ministru pentru introducerea noilor titluri noi de călătorie, mă refer la legitimaţia de o călătorie, legitimaţia de grup pentru 3-4-5 călători şi abonamentul anual. Cred că vor fi introduse în cel mult două săptămâni. Proiectul de ordin ştiu că a fost semnat, a fost promovat pe circuit pentru a fi publicat în Monitorul Oficial şi în termen de cinci zile de la publicare cartelele intră în vânzare. Noi am distribuit deja cartelele, sunt la caserii, suntem pregătiţi", a spus Marin Aldea.

„Care sunt avantajele? Spre exemplu, cartela de grup pentru trei persoane va costa 5 lei, ca şi cartela de două călătorii; pentru patru călători tariful este de 6,5 lei şi pentru cinci călători este de 8 lei. Ne-am gândit aici la familii, la turişti care vizitează Bucureştiul... Cel mai avantajos pentru călătorii fideli este abonamentul anual. Dacă facem un calcul, călătorii noştri fideli vor beneficia de o lună şi jumătate gratuitate la transportul cu metroul dacă achiziţionează acest titlu de călătorie, care este la preţul de 720 de lei", a precizat directorul Metrorex.

Directorul general al Metrorex a precizat că nu are în vedere o majorare a tarifelor de călătorie cu metroul în viitorul apropiat.

Astăzi este Ziua Mondială a Zâmbetului. Cum distingi un zâmbet fals de unul adevărat... Vremea o ia din nou razna în toată țară! Capitala va fi puternic afectată de codul portocaliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x