Antena Căutare

Edu.ro - schimbări majore în sistemul de învățământ rural! Ce li se pregătește elevilor

Schimbări majore in sistemul de invatamant rural! Ministrul Educației, Valentin Pop, a anunțat că începând din următorul an universitar, absolvenții unui liceu din mediul rural au alocate 2.000 de locuri la universitățile de stat.

Edu.ro - schimbări majore în sistemul de învățământ rural! Ministrul Educației, Valentin Pop, a anunțat că începând din următorul an universitar, absolvenții unui liceu din mediul rural au alocate 2.000 de locuri la universitățile de stat.

Așadar, elevilor li se s-ar asigura accesul la programe de studiu precum medicină sau programele din domeniul IT. Ministrul intenționează să le propună profesorilor performanți de la oraș să predea cu ora în scollie de la sate, susținând că aceștia vor fi plătiți bine din fonduri europene.

Ministrul Educației Valentin Popa a precizat inițiativele în cadrul unui eveniment din Suceava la care a participat: două importante proiecte care ar avea drept beneficiari elevii de la sate.

Primul dintre ele îi vizează pe absolvenții de liceu din mediul rural, cărora, conform spuselor lui Valentin Popa, Guvernul le-a alocat, în premieră în acest an, un număr de două mii de locuri dedicate admiterii în învățământul superior.

"Alocarea unui număr de două mii de locuri nu le garantează acestora finalizarea studiilor universitare, dar prin admiterea această separată le asigură cel puțin accesul la programe de studiu la care poate nici nu visau, cum ar fi medicină sau programele din domeniul IT", a spus ministrul Educației.

Cu toate acestea, mulți dintre elevi abandonează școală până să își pună problemă de a urma o facultate. Ministrul susține că a mai pregătit un proiect și pentru elevii din clasele mai mici.
Profesorii ar putea fi motivați financiar, dar ar avea și posibilitatea să dovedească faptul că și elevii din medii defavorizate pot face performanță dacă au îndrumarea corespunzătoare.

Între timp, elevii din România, potrivit calendarului aprobat de MEN edu.ro, se pregătesc de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2018.

sursa: portalinvatamant.ro

Accident dramatic la un loc de joacă! Un copil ar putea rămâne fără un ochi... Decizie istorică! Curtea de Justiție a UE obligă România să recunoască un cuplu de homosexuali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x