Antena Căutare

Schimbări mari pentru elevi. Cum arată planurile-cadru propuse în dezbaterea finală care a avut loc la Ministerul Educției

În urma dezbaterii naţionale privind planurile-cadru pentru gimnaziu, profesorii au venit cu o serie de propuneri pentru elevi.

În urma dezbaterii naţionale privind planurile-cadru pentru gimnaziu, profesorii au venit cu o serie de propuneri pentru elevi.

Studierea a cel puţin două limbi străine, mai mult accent pe ştiinţe, păstrarea celor cinci ore de Română de la clasa a V-a, oră săptămânală de consiliere la şcoală şi studierea Educaţiei sexuale sunt printre propunerile rezultate în urma dezbaterii naţionale privind planurile-cadru pentru gimnaziu.

Majoritatea profesorilor şi experţilor care au participat la dezbaterea naţională organizată în ultimele săptămâni de către Ministerul Educaţiei, prin intermediul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE), preferă a doua variantă a planurilor-cadru puse în dezbatere publică.

Este vorba de varianta care pune accent pe ştiinţele naturii şi tehnologii, potrivit directorului ISE, Ciprian Fartuşnic, care a prezentat rezultatele la dezbaterea finală, organizată marţi de Ministerul Educaţiei.

"A doua variantă de plan-cadru evidenţiază opţiunea pentru întărirea studiului ştiinţelor naturii şi tehnologiei în gimnaziu şi promovează debutul timpuriu al unor discipline din domeniul ştiinţelor (fizică şi chimie)", a prezentat Fartuşnic varianta de plan-cadru preferată de cei mai mulţi dintre profesori.

Nu în ultimul rând, elevii de gimnaziu ar trebui să studieze şi Educaţie pentru Sănătate (Educaţie sexuală), Educaţie Rutieră, Educaţie Juridică, Educaţie Ecologică, Educaţie Economică, Drepturile Copilului şi despre protecţia consumatorului şi drepurile de autor.

Cel mai iubit polițist: „M-a sunat tata plângând, mama a fost dusă de Urgență, îmi voi da azi demisia!” Fanii lui Marian... Temperaturi record! Marți, cea mai călduroasă zi din iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x