Antena Căutare

O nouă schimbare pentru angajați! Decizia de ultimă oră luată de autorități

Persoanele care își doresc o carieră la Parchetul General trebuie să aibă o vechime minimă de 15 de ani, nu de zece ani, așa cum era până de curând, potrivit Legii Justiției care a fost modificată de curând. 


Persoanele care își doresc o carieră la Parchetul General trebuie să aibă o vechime minimă de 15 de ani, nu de zece ani, așa cum era până de curând, potrivit Legii Justiției care a fost modificată de curând.

Această schimbare vine după ce comisia condusă de Florin Iordache a aprobat această modificare. De asemenea, magistrații trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii trei ani și să aibă o conduită morală ireproșabilă.

Pentru a putea fi promovați în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin 15 ani vechime în funcția de procuror sau judecător, cel puțin gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel și să fi fost declarați admiși în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop”, prevede articolul modificat.

Comisia pentru Legile justiției a început, luni, dezbaterile asupra proiectului pentru aprobarea OUG 90/2018 privind Secția pentru investigarea infracțiunilor în justiție și inițiativa pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea legilor Justiției, ambele adoptate de Camera Deputaților.

Senatul este forul decizionat în acest caz.

Amendă uriașă de la ANAF pentru un român care muncește legal în străinătate... Amenzile pentru o călătorie fără bilet în București, triplate! Anunțul drastic făcut de autorități...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x