Antena Căutare

Scoala de groaza in Vrancea: Copiii vor invata in trei schimburi, din lipsa salilor de clasa!

Pereti scorojiti, usi care nu se inchid, geamuri sparte sau crapate. Daca Bacalaureatul a fost in picaj liber anul asta, si scolile sunt gata sa pice. La propriu. Se intampla intr-un sat din Vrancea, unde cancelaria unei scoli a fost transformata, din lipsa de spatiu, in sala de cursuri. Iar de clasele pregatitoare nici nu s-a mai pus problema.

Din lipsa de spatiu, incaperea unde, teoretic, ar fi trebuit sa stea invatatorii a fost transformata in sala de cursuri. Si nu doar lipsa spatiului e problema. Cladirea in care urmeaza sa invete cei aproape 400 de elevi si prescolari e la un pas sa se prabuseasca. Parintii sunt cu nervii in piuneze.

“Nu sunt conditii optime pentru a-mi lasa baiatul sa invete aici. Mi-este teama pentru viata lui. Sunt prea multi copii, sunt prea aglomerati si nu-i spatiu suficient”, spune o mama.

Iar reprezentatii scolii confirma. “Vom fi nevoiti sa invatam doar in patru sali de clasa, in adevaratul sens al cuvantului. Celelalte vor fi salite improvizate, in care pana acum ne depozitam materialul didactic. Copiii vor fi nevoiti efectiv sa sara peste banci ca sa ajunga la tabla”, explica directoarea scolii.

Primaria a depus de cativa ani un proiect la Ministerul Educatiei pentru construirea unei institutii noi. Degeaba. Cum insa mai e doar o saptamana pana la inceperea cursurilor si minuni nu exista, copiii se vor chinui iar parintii vor sta zi de zi cu frica in san pentru sanatatea celor mici.

foto: Intact Images

Trenul Orient Express a fost atacat cu pietre la Sighisoara... Constanta: Un hot a fost prins in timp ce fura patru tone de motorina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x