Antena Căutare

Scoala romaneasca in 2013: violenta si absente! Ministrul Educatiei vrea sa faca noi schimbari

Un invatamant de sapte... milioane de absente pe an. Cand au trecut pe la scoala, unii dintre ei au intrat in salile de clasa cu pistoale, cutite si s-au grabit sa imparta pumni. Raportul pe violenta in scoli e alarmant. Ca urmare, oficialii din Educatie se gandesc la noi schimbari.

Stiti cum e: in scoli o schimbare nu se face peste noapte, dar nu se face nici cand trebuie! In anul 2015, ministrul vrea o altfel de admitere la liceu.

Elevii nu vor mai intra la liceu daca au note mai mici de 5. Adica loazele ar trebui sa mearga la altfel de scoli. Insa ministrul nu a precizat ce fel de scoli. Anul acesta, peste 30% dintre elevi cu medii mai mici de 5.

Si cum totul se invarte in jurul cifrei 5, mai avem o veste. Din 2015, copiii de 5 ani intra obligatoriu in grupa mare de la gradinita.

Insa, aceste schimbari nu schimba cu nimic numarul absentelor sau numarul de elevi care intra cu pistoale in scoli.

Un elev teribilist de la un liceu din Capitala a vrut sa-si impresioneze colegii. A venit cu un pistol adevarat la scoala. Elevul a fost exmatriculat, dar au ramas colegii lui, martori la incident.

Inspectorii Scolari au numarat pistoalele, cutitele si pumnii care s-au impartit in scolile din Bucuresti, in ultimul an de scoala. Sunt mult mai multe decat anul trecut: patru incidente au loc in fiecare luna si sunt atat de grave incat este nevoie sa intervina Politia.

Si absentele sunt o problema. Elevii au depasit orice record: 7.750.000 de absente in ultimul an scolar, numai in Bucuresti. Profesorii spun ca nu mai pot tine lucrurile sub control. In loc sa educe, sunt obligati sa completeze hartii, rapoarte si statistici. Cu alte cuvinte, doar camerele video ii mai supravegheaza acum, in scoli, pe elevi.

Ministrul nu vrea sa discute despre acest subiect, dar subalternii lui recunosc ca sunt cu mainile legate.

Singura promisiune pe care o fac sefii din Educatie este legata de absente. Vor fi reduse pana anul viitor cu 10%.

Cutremurul strica distractia! Barurile care functioneaza in cladirile cu risc seismic din Centrul Vechi al Bucurestiului... EXCLUSIV / Camera ascunsa! Cat costa o nastere in maternitatile de stat din Romania ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x