Antena Căutare

Scolile din Bucuresti nu sunt pregatite, dar elevii ar putea avea un serviciu de ambulanta special

In Bucuresti, elevii ar putea avea un serviciu de ambulanta doar pentru ei. E ideea primarului general, care spune ca are bani pentru un asemenea proiect. E o picatura intr-un ocean, dar fiecare picatura conteaza intr-un sistem de invatamant in care sute de scoli sunt nerenovate, iar Inspectoratul inca n-a gasit toti invatatorii pentru clasa 0.

Unitatile de invatamant din Capitala ar putea avea propriul sistem de ambulanta, primarul general Sorin Oprescu anuntand ca intentioneaza sa achizitioneze o micro-statie de salvare si cate o ambulanta pentru fiecare sector. Oprescu a precizat ca solicitarea ambulantelor din sistemul scolar ar urma sa se faca tot prin numarul unic de urgenta 112.

"Incercam, din saracia noastra, sa cream un sistem de ambulante care sa deserveasca unitatile scolare din toate sectoarele. (...) Incercam sa cream acest lucru ca sa putem interveni pentru accidentari usoare si cazuri acute si sa reactionam cat mai rapid", a spus primarul general al Capitalei.

Intrebat daca exista resurse umane si financiare pentru implementarea unui astfel de sistem, edilul Capitalei a confirmat acest lucru. "Avem resursa psihica, avem resursa corticala si cred ca avem si niste bani ca sa o putem face", a spus Oprescu. El a precizat ca o ambulanta de tip C costa aproximativ 100.000 de euro si intentioneaza sa achizitioneze cate una pentru fiecare sector al Capitalei.

De asemenea, proiectul gandit de Primaria Capitalei mai prevede si "motociclisti medicalizati", care sa intervina in perioada de vara, unul dintre scopurile proiectului fiind si degrevarea sistemul mare de ambulanta. Primarul a mai spus ca, in 2010, de exemplu, in unitatile de invatamant din Capitala au fost inregistrate 2.150 de accidente, 1.940 dintre acestea fiind accidente usoare.

Viata "Pletosilor", rromii specialisti in cazane: "Noi daca furam o ceapa cadem in jos"... Un sfert dintre elevii romani au probleme emotionale si/sau comportamentale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x