Antena Căutare

Scolile din Romania sunt toxice pentru elevi din cauza materialelor cu care au fost renovate

Specialistii in constructii avertizeaza ca scolile din Romania sunt toxice. Materialele folosite pentru renovarea institutiilor de invatamant sunt de vina pentru acest lucru. Ministerul Educatiei a luat act de acest avertisment, iar acum face planul pentru transformarea scolilor din toxice in ecologice.

Pericolul pandeste chiar de la intrare, sustin specialistii in constructii, iar de vina sunt usile si ferestrele din PVC. Clorura de vinil din acestea este extrem de cancerigena.

Cel mai mare pericol vine din pereti. Vopseaua emana compusi organici volatili, toxici, iar polistirenul folosit pentru izolarea termica este facut din petrol.

Scoala e toxica si din pricina zgomotului. Cea mai puternica sursa de poluare fonica o reprezinta, deloc surprinzator, chiar elevii.

Ministerul Educatiei vrea ca in urmatorii ani toate scolile din Romania sa fie transformate in scoli verzi. Specialistii spun ca astfel rezultatele la examene s-ar imbunatati cu 18%. In plus, costurile de intretinere ar fi reduse cu cel putin 40%.

Prima scoala care va fi reabilitata ecologic este dintr-o comuna din Alba. Banii nu vin de la stat, ci de la firme care au sponsorizat Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi.

O racla cu moastele mai multor sfinti a fost gasita in clopotnita unei biserici din Constanta... Birocratia si accizele le pun bete in roate producatorilor de tuica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x