Căutare Live

Scumpirile continuă: românii au de pierdut, iar alte state profită. Pe ce alimente de bază vom da mai mulți bani

Fructele și legumele se vor scumpi, după ce prețurile au crescut accelerat în luna noiembrie la carne, lapte și ouă. Totul se datorează deficitului bugetar și importurilor mari din ultima perioadă.

Fructele și legumele se vor scumpi, după ce prețurile au crescut accelerat în luna noiembrie la carne, lapte și ouă. Totul se datorează deficitului bugetar și importurilor mari din ultima perioadă.

Mary Pană, președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România, a declarat pentru Agerpres că alte state profită de această situație.

"Importurile de alimente au crescut foarte mult. Pot să vă spun cu siguranță că, până în luna septembrie, importurile de carne, spre exemplu, au crescut cu 32-35%, față de anul trecut, ceea ce înseamnă foarte mult. A crescut importul și de aici întrebarea, care sper să nu mai rămână retorică, de ce s-a scumpit carnea la raft? Profităm noi sau profită alte state membre? Înseamnă că îi ajutăm foarte mult pe alții. Și este și valabil pentru ouă", a spus Pană.

O posibilă cauză ar putea fi creșterea deficitului bugetar, care dus la majorarea importurilor. "Astfel, noi i-am ajutat pe alții, în detrimentul economiei naționale", consideră Pană.

Prețurile de la raft din această perioadă sunt mult peste prețurile din noiembrie 2016.

Fermierii solicită și ei intervenția autorităților, în contextul în care ei spun că își vând producția la prețuri mai mici decât acum câteva săptămâni, însă, pe de altă parte, produsele ajung la consumator cu prețuri mult mai mari.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Iarnă în toată regula! În unele locuri, zăpada a depăşit un metru. Avertisment: "Este viscol, nu vă aventuraţi!&quo...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri