Antena Căutare

Se anunță o schimbare uriașă în învățământul românesc. Liceul ar putea fi absolvit după trei ani!

Ministerul Educației Adrian Curaj vrea să-i stimuleze pe dascălii care au performanțe la catedră, prin oferirea unor stimulente finaciare. Concret profesorii care au rezultate aducând inovare în sala de clasă în lucrul cu elevii vor primi nişte granturi, mai exact un venit suplimentar, lună de lună

Ministerul Educației Adrian Curaj vrea să-i stimuleze pe dascălii care au performanțe la catedră, prin oferirea unor stimulente finaciare. Concret profesorii care au rezultate aducând inovare în sala de clasă în lucrul cu elevii vor primi nişte granturi, mai exact un venit suplimentar, lună de lună.

Curaj vrea ca liceul să nu mai fie de 4 ani, ci de 3 ani, iar în școlile profesionale să se învețe 4 ani . În acest caz, clasa a IX-a se mută în școala generală, pentru ca absolvenții gimnaziului să poată avea vârsta necesară angajării ca ucenici.

”Liceul ar putea să fie de trei ani, poate cel profesional să fie de patru. Până la urmă trebuie văzut — ce oferi celui pe care îl educi, ce alternative îi dai, nu pentru tine ca educator, ci pentru el. Poate pentru el o zonă practică, profesională, tehnică este mult mai importantă decât una pur teoretică care îl conduce spre un tip anume de bacalaureat ce nu îl duce nicăieri. Nu promovează bac-ul, rămâne agățat, iar aici pierderea este mare. Tehnicul post-liceal non-universitar este foarte prost, l-am tot schimbat și de fapt nu le mai dăm nicio șansă”, a spus ministrul pentru Libertatea.

Imagini șocante. O ambulanță izbește în plin o mașină care-i blochează calea... Vremea se încălzește! Primăvară în toată regula, cu temperaturi de până la 17 grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x