Antena Căutare

Anunț de maximă importanță pentru elevii din România! Ce a stabilit Ministerul Educației în privința examenelor, simulărilor și înscrierilor

Se apropie perioada marilor emoţii pentru elevii claselor a opta şi a douăsprezecea din România. Ministerul Educaţiei a pregătit un proiect de calendar pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat și pentru simularea acestora, dar și pentru înscrierile celor mici la clasa pregătitoare.

Se apropie perioada marilor emoţii pentru elevii claselor a opta şi a douăsprezecea din România. Ministerul Educaţiei a pregătit un proiect de calendar pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat și pentru simularea acestora, dar și pentru înscrierile celor mici la clasa pregătitoare.

Ultimul test înainte de examenul sfârşitului de gimnaziu, simularea Evaluării Naţionale 2019, va avea loc, potrivit proiectului, luna viitoare. Astfel, cele trei probe scrise vor fi din 11 şi până în 13 martie, în fiecare zi. Nouă zile mai târziu vor fi afişate şi rezultatele.

Perioada va fi cu emoţii şi pentru liceeni. În 18 martie începe simularea Bacalaureatului cu proba scrisă la limba română. Apoi, vor urma probele scrise la limba maternă, proba obligatorie a profilului şi cea la alegere. Rezultatele se vor afişa pe 29 martie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului se va desfăşura între 20 şi 30 mai, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iunie. Această sesiune este dedicată olimpicilor şi elevilor care participă la concursurile sportive şi artistice internaţionale, care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de Bacalaureat.

În cazul copiilor care sunt abia la începutul drumului, părinţii trebuie să ştie că înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 25 februarie, odată cu afişarea repartizării în funcţie de adresă la unităţile de învăţământ.

Urmează zilele porţilor deschise în şcoli, iar între 4 şi 22 martie părinţii pot depune cererile tip. Rezultatele primei repartizări vor fi afişate pe 29 martie, iar între 1 şi 19 aprilie se va face realocarea copiilor care nu se găsesc pe liste

Părinții unei copile vor ca toată lumea să vadă cum fiica lor este lovită fără milă de colegii de clasă: „Trebuie să ne ... Calendar Simulare Evaluare Națională 2019. Probele pentru elevii de clasa a VIII-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x