Antena Căutare

Neatza: Se cauta o sansa pentru bolnavii de hemofilie din Romania

Hemofilia este o boala ereditara, transmisa de obicei de mama. Este mult mai frecventa la baieti decat la fete si consta intr-o predispozitie spre hemoragie, cauzata de prelungirea timpului de coagulare a sangelui

Daniel Andrei, presedintele Asociatia Romana de Hemofilie, si irlandezul Brian O'Mahoney, presedintele Consortiului European de Hemofilie, au venit in platoul emisiunii "Neatza" pentru a ne spune care sunt ultimele noutati la nivel european, care e situatia Romaniei si cum incearca sa-i ajute pe bolnavi.

Organizatiile doresc sa formeze un comitet alcatuit din bolnavi, ministrul sanatatii si doctori care sa gaseasca o sansa pentru cei care sufera de hemofilie si isi doresc sa duca o viata normala.

"Romania are cel mai mic acces la tratamentul hemofiliei. Daca traiam in Romania probabil ca acum nu eram in viata", a spus Brian O'Mahoney care sufera, la randul sau, de aceasta boala. In Irlanda, tara din care provine, are de 16 ori mai repede acces la medicamente in comparatie cu tara noastra.

Hemofilia afecteaza 1 din 10.000 de barbati, iar in Romania sunt inregistrati 1.610 pacienti cu aceasta boala.

Puteti urmari editia integrala a emisiunii Neatza pe antenaplay.ro!

Au lasat otelul deoparte! Somerii de la Mechel vor produce sosoni! ... "Neatza" sustine adoptiile de animale! O pisicuta si un caine isi cauta stapani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x