Căutare Live

Se dă ALARMA în Bucureşti. Ce trebuie SĂ ŞTIE toţi LOCUITORII capitalei!

Miercuri dimineata o mare parte a bucurestenilor vor primi un mesaj pe telefon care ii informeaza ca se fac testarile unui nou sistem de avertizare a populatiei in situatii de urgenta –  RO-ALERT.

avertizare situatii de urgenta

Miercuri dimineaţa o mare parte a bucureştenilor vor primi un mesaj pe telefon care îi informează că se fac testările unui nou sistem de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă – RO-ALERT.

Potrivit IGSU, în zonele din Capitală unde vor avea loc testările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU”.

”Asigurăm cetăţenii că aceste testări sunt absolut necesare şi apelăm la înţelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat”, precizează reprezentanţii IGSU.

Ulterior, testările vor fi extinse la nivel naţional.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU şi IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

VIDEO șocant! Ce nenorocire! Șoferul unui camion a intrat în zidul unei case: Trei oameni, la un pas să fie striviți... Gata, este oficial! Ce se va întâmpla cu CLĂDIRILE cu risc seismic. Proprietarii, obligaţi să plătească!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri