Se dau BURSE consistente pentru elevi. Care este condiţia obligatorie pentru a o primi

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi. El a iniţiat deja un proiect în acest sens, motivând că bursele ar stimula elevii să fie mai competitivi şi i-ar ajuta pe cei defavorizaţi din punct de vedere financiar.

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi. El a iniţiat deja un proiect în acest sens, motivând că bursele ar stimula elevii să fie mai competitivi şi i-ar ajuta pe cei defavorizaţi din punct de vedere financiar.

"Considerăm că este necesară o intervenţie în sensul reglementarii nu doar a obligativităţii, dar şi a unei sume minime pentru acordarea burselor, atât pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizaţi, cât şi pentru a stimula elevii să fie mai competitivi în sala de clasă, dar şi să se implice în activităţi extraşcolare. Cu toate acestea, nu există un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce oferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, în acele cazuri în care aleg să finanţeze bursele", se arată în expunerea de motive.

Pop precizează că introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi poate contribui în mod semnificativ la satisfacerea unor nevoi ale elevilor, precum competitivitatea şi echitatea, dar şi la diminuarea unor probleme sistemice, precum rata alarmantă a abandonului şcolar sau promovabilitate scăzută la Bacalaureat.

"Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu", prevede iniţiativa legislativă.

Proiectul legislativ a fost depus la Camera Deputaţilor, în calitate de prima Cameră sesizată, şi este susţinut de mai mulţi senatori.

În acest moment elevii cu rezultate bune la învăţătura primesc burse de studiu sau de merit, iar cei cu o situaţie financiară dificilă primesc burse sociale.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri