Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Biserica dă tablete și cartele de internet, gratis, elevilor din clasele terminale, în două orașe din România! Arhiepiscopia este implicată

Arhiepiscopia Dunării de Jos donează, zilele acestea, 350 de tablete electronice elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, din judeţele Brăila şi Galaţi, care au rezultate bune la învăţătură, dar provin din familii cu situaţii materiale precare, potrivit unui comunicat de presă remis de Arhiepiscopie.

Se dau tablete și cartele de internet gratis elevilor din clasele terminale, în două orașe din România! Arhiepiscopia este implicată

Tabletele au o valoare totală de 175.000 lei, sunt oferite împreună cu cartele pentru acces la internet şi vor ajunge la elevii din anii terminali, pentru a putea fi utilizate la cursurile şi examenele online.

Cine sunt elevii care vor primi gratuit tablete cu acces la internet"Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, dăruieşte în aceste zile 350 de tablete electronice elevilor din judeţele Galaţi şi Brăila pentru încheiere cursurilor on-line şi, implicit a anului şcolar. Pe baza unor evidenţe transmise Centrului eparhial de inspectoratele şcolare din cele două judeţe ale eparhiei, în urma unor recomandări făcute de directorii de şcoli, profesorii de religie şi preoţii de la parohiile de care tinerii aparţin, aceste dispozitive electronice au fost achiziţionate de Centrul eparhial, de parohii şi alţi donatori pentru a fi oferite elevilor", se arată în comunicat.


Ministerului Educaţiei şi Cercetării a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizateÎntre beneficiarii acestor dispozitive electronice s-au numărat şi şase copii din cadrul Centrului de zi al Aşezământului social-filantropic "Sfântul Vasile cel Mare" din Galaţi.

Telefonul dă dependență și afectează creierul copiilor. Uite care sunt pericolele și de ce e cazul să-i reduci timpul petrecut pe astfel de dispozitive


De asemenea, la iniţiativa ierarhului Dunării de Jos şi cu implicarea unor profesori voluntari, elevii din ultimul an de liceu, beneficiază în această perioadă de meditaţii gratuite on-line la câteva din disciplinele de bacalaureat.

Recomandari