Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:00iUmor

Se fac angajări în România! Ministrul Finanțelor: „Se caută 10.000 de persoane! Avem măsuri pentru unii angajatori”

Există sectoare în România care vor să angajeze 10.000 de români, a anunţat că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, care a precizat că statul ar urma să ofere ajutor unor angajatori. 

Se fac angajări în România! Ministrul Finanțelor: „Se caută 10.000 de persoane! Avem măsuri pentru unii angajatori”

„Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane.

Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua. Premierul a spus foarte clar că (autostrada - n. r.) Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forţă de muncă.

Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru", a susţinut ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanțelor, despre ajutorul acordat unor angajatori

Ministrul a anunţat că pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatorii bun-platnici, dar şi câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

Când se vor deschide plajele în România! Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Este o vară de încercare”

„A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, şi am intrat şi cu IMM-Invest, dar şi cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele, în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare (...). Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe şi vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce. În acelaşi timp, pregătesc motivaţii fiscale pentru angajatori.

Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veţi vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici.

Mai avem câteva măsuri care să-i ajute. În acelaşi timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt şi câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire", a spus Cîţu, luni seara, la B1 TV.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari