Antena Căutare

Se întâmplă într-un oraș mare din România! Din această vară, pisicile și câinii din apartamente vor fi trecuți la întreținere ca o persoană

Primăria vrea că administratorii blocurilor să treacă animalele de companie, câini şi pisici, la întreţinere şi la plata gunoiului către CUP Salubritate şi a echivalat două animale cu o persoană.

Primăria vrea că administratorii blocurilor să treacă animalele de companie, câini şi pisici, la întreţinere şi la plata gunoiului către CUP Salubritate şi a echivalat două animale cu o persoană.

Potrivit Monitorul de Vrancea, discuţiile au avut loc, ieri, la dezbaterea publică organizată de municipalitate asupra unei hotărâri a Consiliului Local din 2010 pentru aprobarea Normelor referitoare la condiţiile de creştere şi îngrijire a animalelor domestice şi de companie din Focşani.

Una dintre cele mai controversate propuneri de ieri se referă la trecerea animalelor la întreţinere, după ce au fost mai multe reclamaţii referitoare la zeci de animale crescute într-un apartament. Practic, municipalitatea vrea că, la propunerea preşedintelui de asociaţie, câinii şi pisicile să fie trecuţi la utilităţi, în situaţiile unde acestea nu sunt contorizate. Sau la lift, acolo unde există. Pentru celelalte cazuri se propune că animalele de companie să fie înscrise la calcularea gunoiului menajer. Se doreşte că doi câini sau două pisici să fie trecuţi la întreţinere că o persoană.Propunerea va stârni cu siguranţă nemulţumirea proprietarilor patrupedelor deoarece nu există nicio justificare, niciun calcul prin care a fost făcută această asimilare a câinilor şi pisicilor cu o persoană.

Mai mult, în localităţile din ţară unde au fost decizii similare ale consiliilor locale, s-a decis abrogarea actelor normative în urmă proceselor din instanţa demarate de proprietarii animalelor. Hotărârile magistraţilor s-au bazat pe normele legale în vigoare care prevăd impunere la calculul cotelor de întreţinere doar a persoanelor.

Sursa: monitorulvn.ro

Gest greu de imaginat! O fetiță, agresată la școală de mama unei colege: "Mi-a spus că a zgâriat-o cu unghiile și a... IMAGINI ULUITOARE. Minune la Târgovişte. O icoană lăcrimează de câteva zile! Explicaţiile cutremurătoare ale preoţilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x