Antena Căutare

Se măresc alocațiile copiilor săptămâna aceasta? Câți bani vor primi, în plus, cei mici

Potrivit unor surse, săptămâna aceaasta urmează o majorare a alocațiilor pe care copiii le primesc în prezent. Creșterea nu este cea promisă de Guvern, de 50%, ci se situează între 10%-20%.

Se măresc alocațiile copiilor săptămâna aceasta? Câți bani vor primii, în plus, cei mici

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, arătând că procentul şi ritmul de creştere în cazul acestora depind de prognoze.

"La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face", a spus Orban, la sediul PNL.


În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, el a arătat că se continuă analizele.


"Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor", a afirmat Orban.


Premierul a arătat că Guvernul analizează coordonat creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.


"Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură", a mai spus Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că alocaţiile copiilor vor creşte şi că este pregătită ca săptămâna aceasta să se prezinte în Guvern cu o propunere de creştere a alocaţiilor. Ministrul a adăugat că premierul i-a solicitat să pregătească documentele în acest sens.

Violeta Alexanru a fost întrebată, marţi seară, la B 1 TV despre creşterea alocaţiilor şi a afirmat: ”Premierul m-a rugat să mă pregătesc în acest sens şi permiteţi-mi să am în primul rând o discuţie cu domnia sa. În mod evident, suntem conştienţi de decizia Curţii şi vom găsi o soluţie şi aici.

Părinții ar putea da în judecată Guvernul pentru nedublarea alocațiilor! Curtea: "Nu a existat niciun motiv să nu dubleze banii"

PNL este partidul care a crescut alocaţiile, adică nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie, dar să dublezi, eu vă spun, la minister, în fiecare dimineaţă am proiecte PSD două teancuri, două teancuri de proiecte legislative să dublăm, să triplăm, să dublăm, să triplăm. Orice are nevoie de mai mult în ţara aceasta, în mod cert. Problema este că atât este bugetul, iar din el trebuie să acoperi toate aceste nevoie. A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu e o abordare responsbilă. Prin urmare, premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens”.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% - n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.

CCR: nu există un motiv pentru care alocațiile să nu fie dublate

Curtea Constituțională constată că nu a existat niciun motiv de natură sanitară sau financiară la momentul în care, Guvernul, a decis să nu plătească alocațiile duble, drept pentru care Guvernul ar putea fi dat în judecată de părinți pentru a primi banii retroactiv pentru toate lunile în care dublarea alocațiilor de fost suspendată.

Ludovic Orban, întrebat despre această situație el a răspuns că: "Împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor, analizăm variantele pe care le avem la dispozițieși vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resuursele financiare necesare pentru a dubla acum."

Acesta a mai adăugat că urmează să adopte o variantă care să permită creșterea alocațiilor, însă, nu doblarea acestora!

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Însă, premierul a precizat că va fi căutată o soluţie pentru că acestea să crească în acest an.

Sărbătoare pentru creștini! Sfântul făcător de minuni, tămăduitorul bolilor și doctor fără de arginți pentru cei aflați ... Orban, anunț neașteptat! O nouă măsură privind purtarea măștii ar putea fi impusă. "Spațiile deschise, dar aglomera...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x