Antena Căutare

Veste BOMBĂ pentru toți românii! Se pregătesc majorări de taxe și noi impozite! Când ar urma să fie aprobate

O serie de majorări de taxe și noi impozite pentru anul 2019 ar urma să fie aprobate joi, cu câteva zile înainte de finalul anului, fără consultare și dezbatere publică, deși Viorica Dăncilă a promis, la începutul mandatului, că nu va introduce nicio taxă nouă cât va fi în funcție. 

O serie de majorări de taxe și noi impozite pentru anul 2019 ar urma să fie aprobate joi, cu câteva zile înainte de finalul anului, fără consultare și dezbatere publică, deși Viorica Dăncilă a promis, la începutul mandatului, că nu va introduce nicio taxă nouă cât va fi în funcție.

Un proiect de Ordonanță de Urgență cu peste 60 de articole, care ar cuprinde majorări de taxe „pentru fiecare sector din economie", ar urma să fie aprobat de Guvern în următoarea ședință, a afirmat senatorul Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

Potrivit unor surse HotNews.ro, ședința va fi joi. Contactați de HotNews.ro, reprezentanți ai mediului de afaceri spun că ar fi primit informații despre majorări de taxe și noi impozite din 2019 , care vor fi aprobate joi, cu câteva zile înainte de finalul anului, fără consultare și dezbatere publică.

Aceste lucruri vin în contradicție cu promisiunea făcută de Viorica Dăncilă, la numirea în funcția de premier, că nu va introduce nicio taxă nouă cât va fi prim-ministru.

Proiectul nu a fost pus în dezbatere publică. HotNews.ro a solicitat Ministerul Finanțelor informații legate de un posibil proiect de OUG, însă nu a răspuns până la ora publicării articolului.

Reprezentanții mediului de afaceri cred că Ministerul Finanțelor vrea să vină cu aceste modificări fiscale, chiar pe final de an, deoarece are mari probleme în elaborarea bugetului pe anul 2019.

„Probabil nu sunt în stare să facă bugetul. E aruncată discuția cu impozitul pe cifra de afaceri de 5% la companiile care fac distribuție de energie, care provoacă mare deranj pentru că avem prețuri reglementate, marjele sunt reglementate. Dacă tu nu permiți creșterea prețului, pentru ce să mai muncești?”, a declarat Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate.

Potrivit fiscaliștilor contactați de HotNews.ro, una dintre măsurile care s-ar mai putea afla în noua OUG ar fi taxarea inversă a TVA la telefoane, real estate, cereale, pentru că expiră aplicarea acesteia la finalul anului. Ei sunt de părere că va fi o prelungire până în 2022, când ar trebui să intre în vigoare regimul definitiv de TVA.

Ultimă oră! Jaf armat într-o farmacie din Brăila! Polițiștii sunt în alertă... Lovitură CRUNTĂ pentru români! Facturile la curent vor crește colosal de mult...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x