Antena Căutare

Se pregateste cel mai mare protest maghiar din ultimii 15 ani, la Sfantu Gheorghe

Zeci de mii de maghiari sunt asteptati sa participe la un protest care va avea loc pe 1 septembrie, la Sfantu Gheorghe. Maghiarii vor protesta fata de retrocedarea Colegiului "Székely Mikó", relateaza Antena 3.

Pe 1 septembrie, bisericile istorice maghiare din Transilvania vor organiza protestul fata retrocedarea Colegiului "Székely Mikó". Manifestarea va fi sustinuta de partidele maghiare, dar si de mai multe organizatii civice.

Liderul UDMR din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este si primarul orasului, a fost cel care a anuntat protestul si a precizat ca acesta va fi cea mai mare manifestare din ultimii 15 ani "intr-un caz maghiar". Antal a afirmat ca decizia Judecatoriei Buzau in cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfantu Gheorghe, in urma careia secretarul de stat Marko Attila si alte doua persoane au fost condamnati, este "nedreapta".

Foto: Intact Images

Patru elevi romani au obtinut medalii la Olimpiada Balcanica de Informatica... Reportaj cutremurator: Tragedia de la Maternitatea Giulesti, un nou inceput pentru Mihaela Damian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x