Live acumFilm: Prizonieri
Prime Time 20:00Antitalent

Se schimbă ora în weekendul următor: ora 4:00 va deveni ora 3:00

Se schimbă ora în weekendul următor: ora 4:00 va deveni ora 3:00. Ce trebuie să știi.

ora de iarna

Se schimbă ora în weekendul următor: ora 4:00 va deveni ora 3:00. Ce trebuie să știi.

România trece la ora de iarnă în weekendul 26-27 octombrie 2019. Așadar, vom dormi mai mult cu o oră, având însă mai puțină lumină naturală de la soare.

Deși au fost multe discuții dacă trebuie să se mai respecte acest mecanism, până acum nu există o decizie finală în ce privește renunțarea la ora de iarnă. De altfel, Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide, odată pentru totdeauna, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă. Abia începând din 2021 s-ar renunța la schimbarea orei în UE, iar statele care decid să mențină permanent ora de iarnă sau ora de vară vor opera această modificare în ultimaa duminică din martie 2021.

Ar urma ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană.

Cum ne afectează schimbarea orei

În fiecare an, schimbarea orei poate afecta bioritmul. Mulți experimentează schimbări ale dispoziției, schimbarea apetitului, probleme de concentrare și tulburări are somnului. Alte persoane spun că simt o oboseală puternică ce poate cauza dureri de cap și disconfort. După ce trece perioada de acomodare, în câteva zile toată lumea se va obișnui.

Ce să faci ca să nu te simți obosit după trecerea la ora de iarnă

Specialiștii recomandă ca pe 28 octombrie, duminică seara să mergi la culcare cu o oră mai târziu. De asemenea, ar fi bine să nu lenevești prea mult luni pentru că seara riști să adormi târziu.

Când pică ora de iarnă în următorii ani

Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:

2019 – 31 martie – 27 octombrie

2020 – 29 martie – 25 octombrie