Live acumFilm: Un sarut de milioane
Prime Time 20:00iUmor (r)

Se schimbă tot ce știai despre Evaluarea Națională. Iată care este calendarul propus pentru susținerea examenelor!

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională înainte de vacanță de Paște, în luna martie. Noutatea este, însă, faptul că cei de clasa a VII-a nu vor mai susține aceste teste, întrucât anul viitor, ei vor da examenul după o altă programă. 

Se schimbă tot ce știai despre Evaluarea Națională. Iată care este calendarul propus pentru susținerea examenelor!

Conform unui proiect de ordin discutat în Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Educației, anul acesta doar elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională, după cum urmează:

  • 23 martie 2020 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 martie 2020 Matematică – probă scrisă
  • 25 martie 2020 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor la simulare Evaluare Națională 2020

De asemenea, același ordin propus de Ministerul Educației stabilește că rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, potrivit HotNews.ro.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.