Antena Căutare

Sebastian Oprescu, presedinte SNFP: Angajatii vor primi stimulente in baza a trei criterii clare de performanta

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, sambata, ca fiecare angajat care isi va face treaba va primi stimulente.


Conform lui Oprescu, aceste criterii vor fi puse in aplicare, luni, la nivel teritorial, iar in functie de acest lucru se va decide continuarea sau nu a protestelor.

„Daca la nivel teritorial nu vor aparea blocaje in ceea ce prveste punerea in aplicare a acestui protocol nu vom mai avea proteste", a precizat Oprescu.

"Conform eficientei la locul de munca, vor primi stimulente toti angajatii. Este un compex de factori care duce la eficienta, fiecare activitate la nivelul Ministerului e importanta, deci fiecare trebuie sa primeasca stimulente, daca acea directie face performanta", a precizat Oprescu.

Acesta a adaugat ca responsabilitatea ca cei cu salarii mici si care lucreaza eficient sa primeasca stimulente va reveni liderilor de sindicat.

"Avem incredere in liderii sindicali teritoriali ca nu vor pactiza cu conducerea la nivel unitatilor", a adaugat liderul SNFP.

Liderul SNFP a precizat ca este vorba de trei criterii la nivelul structurilor teritoriale cu care, de fapt, sindicatele au fost de acord, negocierile fiind purtate pe ponderea acestora.

Primul, care se refera la planul de incasari, va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea privind ponderea sumelor atrase suplimentar fata de cele trecute la nivelul agentilor economici va avea pondere tot de 35%, iar cel de-al treilea - ponderea incasarilor fiecarei structuri teritoriale in totalul programului de colectare a veniturilor - va avea o pondere de 30%, informeaza Mediafax.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, la iesirea de la negocieri, ca functionarii care nu au depasit planul de incasari, nu vor primi stimulente.

Declaratiile au fost facute la iesirea de la negocierile pe care reprezentantii sindicalistilor le-au avut cu ministrul de Finante si reprezentanti ai pe tema acordarii de stimulente angajatilor din Finante.


UPDATE: Profesorii protesteaza in fata Ministerului Educatiei. Li s-au alaturat si studentii!... Sorin Blejnar, presedinte ANAF: Stimulente primesc judetele care au primit planul de incasari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x