Antena Căutare

Seful IGPR: 1.300 de politisti vor fi disponibilizati in perioada urmatoare

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, sustine ca 1.300 de politisti vor fi disponibilizati in perioada urmatoare, informeaza Mediafax. Popa a adaugat ca si-ar dori sa plece cei care nu sunt compatibili cu acest statut.

"Vom avea 52.385 de politisti. La ora actuala, e o diferenta de circa 1.300 de politisti care ar trebui sa fie disponibilizati. Va mai spun ca este important, le-am spus chiar ieri intr-o discutie cu inspectorii sefi, ca din aceasta etapa sa iesim mai puternici si sa plece din politie oameni care nu sunt compatibili chiar 100% cu aceasta functie. Si daca noi reusim pe acesti oameni-problema sa-i indepartam din sistem cu aceasta ocazie, eu cred ca vom iesi mai puternici din aceasta reorganizare. E important ca cei 1.300 care vor pleca sa fie cei care trebuie sa plece, cei buni sa ramana", a declarat chestorul Liviu Popa, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta.

El a explicat apoi ca toti politistii dintr-o anumita structura vor da examen, iar primii care vor lua evaluarea vor fi pastrati.

"Trebuie sa ne incadram in numarul de indicatori si avem la IPJ Constanta un numar de 45 de structuri birouri, servicii, am dat un exemplu. Ei trebuie sa dea afara 30 de oameni din care unul de la financiar, unul de la judiciar, unul de la economic. Cei de la Crima Organizata nu vor fi dati afara, de la structura de logistic nu vor fi dati, v-am dat niste exemple. Si atunci in prima etapa se vor pune pe statul de functii si nu vor da examene structurile care nu vor fi afectate de reducere. In cazul structurilor care vor fi afectate, vor da examen toti din structura. De exemplu, daca sunt in structura zece si vor ramane numai opt posturi in structura, toti vor da un examen si primii opt care vor lua pe evaluarea complexa vor ramane, iar cei doi vor pleca", a mentionat seful Politiei Romane.

Popa a precizat ca, in cazul in care nu vor fi ocupate toate posturile, atunci in cea de-a doua etapa toti cei disponibilizati vor putea candida pe functiile ramase vacante dupa prima etapa.

Seful IGPR a declarat ca nici angajatii MAI nu vor scapa de disponibilizari si ca peste 300 dintre ei vor fi dati afara in perioada urmatoare.

"Anul trecut a fost diminuat numarul lucratorilor din minister cu 1.170-1.270, iar acum se mai diminueaza cu peste 300 numarul celor din minister", a mai spus seful IGPR.

Seful interimar al IPJ Constanta, Adrian Rapotan, a spus, in cadrul aceleiasi conferinte, ca la nivelul inspectoratului vor fi disponibilizati 35 de politisti dintr-un total de 1.427.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Meteorologii anunta Codul portocaliu de vijelii pentru alte 10 judete... Germania: Salariu de 2.000 €/luna pentru asistente din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x