Antena Căutare

Seful Sectiei neonatologie a Maternitatii Giulesti, urmarit penal

Adrian Ion Toma, seful Sectiei neonatologie de la Maternitatea Giulesti (foto), este urmarit penal in cazul incendiului din 16 august. Medicul este acuzat de neglijenta in serviciu, a anuntat, astazi, Parchetul instantei supreme

Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, vineri, inceperea urmaririi penale fata de Adrian Ioan Toma, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave, informeaza Mediafax.

Anchetatorii au stabilit, pe baza probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, ca medicul, in calitate de sef al Sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. dr Panait Sarbu" (Maternitatea Giulesti), a gestionat in mod defectuos resursele umane existente, neluand masurile manageriale necesare pentru asigurarea in permanenta, pe orice tura, la salonul de terapie intensiva nou-nascuti, a cate doua cadre medicale, asa cum prevad dispozitiile legale, in conditiile in care numarul nou-nascutilor din salon depasea in mod constant numarul maxim admis, se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme.

Cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri de la Maternitatea Giulesti. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Foto: Intact Images

VIDEO! Tanar bagat in coma pentru o fata... "Stapanii" cersetorilor romani din Austria au fost arestati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x