Antena Căutare

Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, retinut

Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti (foto), Vasile Dima, a fost retinut pentru 24 de ore,de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) in dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august

Vasile Dima era responsabil de supravegherea si verificarea instalatiilor din maternitate si de instructajul angajatilor cu privire la respectarea normelor de protectie contra izbucnirii incendiilor.

Procurorii vor formula propunere de arestare preventiva a lui Vasile Dima, pe care o vor inainta instantei Judecatoriei Sectorului 6.

Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti a fost citat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da declaratii in aceasta cauza.

"Raportul tehnico-stiintific al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) de determinare a incendiului a stabilit ca imprejurare principala co-existenta unor conductori electrici improvizati. (...) Incendiul a avut doua faze. Prima in mediul normal, insa s-a extins foarte rapid in momentul in care a intrat in contact cu aerul comprimat si oxigenul scurs in salon", a declarat, luni, procurorul sef Marius Iacob.

In prima faza, a aratat procurorul, focul s-a dezvoltat intr-un mediu atmosferic normal, urmand ca expertiza tehnica de la Institutul din Petrosani sa stabileasca timpul in care acesta a evoluat.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Restantierii cu sume de plata sub 10 lei nu vor mai fi somati de fisc... Directorul general al CFR SA, Emil Sabo, si-a dat demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x