Antena Căutare

Seful Vamii Ploiesti: Banii ajungeau la Blejnar

Cornel Costea, Directorul Biroului Vamal Ploiesti, spune ca banii stransi din mita in vami ajungeau la Sorin Blejnar. "O parte din mita ajungea la seful ANAF, Sorin Blejnar. Din 90.000 de lei primiti, eu am oprit doar 30.000", a spus Costea.. Declaratia se afla in motivarea arestarii.

Pozitia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sincera, atat in prima declaratie data, cea olografa, cat si in cea luata pe formularul tipizat, chiar daca ulterior a refuzat sa o semneze (desi, intrebat fiind a aratat ca nu contesta continutul), descriind in amanunt modalitatea in care se derulau activitatile si cum, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P.si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B (Sorin Blejnar, n.red.).

Cat priveste ultima suma primita, de 10.000, inculpatul a precizat ca facea parte dintr-o restanta mai mare, si a fost pusa in biroul sau conform propriilor instructiuni date numitului V.C.V.. De alfel, asa cum am aratat cu privire la acest ultim act material exista realizata si procedura prinderii in flagrant, cu valoarea ei probatorie, necontestata.

De asemenea, este neindoielnica indeplinirea conditiei privind cuantumul pedepsei prevazute de lege, in acceptiunea art.148 lit.h Cpp. avand in vedere ca infractiunea de luare de mita, in forma continuata, prev. de art. 254 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 si art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. este pedepsita cu inchisoarea de la de la 3 la 15 ani, respectiv infractiunea de complicitate la infractiunea de fals intelectual in forma continuata prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 17 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. este pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani", se arata in motivarea arestarii lui Cornel Costea.

Cornel Costea, retinut, aseara, de catre de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Costea a fost prins in plagrant in timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia.

Sursa: Jurnalul National

Un cangur adorabil a salvat viata unei femei... Bucuresti: Alegerile din Colegiul Medicilor Dentisti, suspectate de frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x