Antena Căutare

Selectie drastica si disponibilizari la MAI

Ministerul Administratiei si Internelor va lua masuri de reducere a numarului de posturi ocupate de politisti, cadre militare, soldati si gradati voluntari, functionari publici si personal contractual.

Romania avand o medie de 500 de lucratori la 100.000 de locuitori, cu 25% peste media europeana care este de aproximativ 400 de lucratori la 100.000 de locuitori.

Ministerul Administratiei si Internelor a supus dezbaterii publice proiectul legii privind unele masuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, care cuprinde si criteriile pentru micsorarea numarului de posturi de personal.

Pentru realizarea masurii, personalul Ministerului Administratiei si Internelor, al carui raport de serviciu sau de munca urmeaza a inceta, va fi stabilit pe baza unei analize a situatiei profesionale individuale, care va tine seama de: implicarea in fapte cu caracter penal; analiza antecedentelor disciplinare; comportamentul necorespunzator cerintelor de etica si deontologie profesionala; pregatirea necesara ocuparii postului; experienta profesionala; evaluarea activitatii profesionale individuale.

"Persoanele vizate de aplicarea masurilor de reorganizare vor beneficia de masuri active de protectie care au ca scop combaterea somajului si sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea angajarii", subliniaza MAI in expunerea de motive a proiectului de lege. Pana la 7 ianuarie sunt asteptate amendamente la acest proiect de lege.

Sursa: Jurnalul National

Cu "pile" la Guvern, se poate: Aparat de un milion de euro, pentru un spital de copii... VIDEO! Buzau: Piata incendiata de la petarde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x