Antena Căutare

Semnalul de alarmă tras de specialiști! Care sunt categoriile de oameni care riscă să se îmbolnăvească de cancer! E mai grav decât ți-ai putea imagina

Oamenii de știință avertizează că mai multe categorii de oameni au mai multe șanse să dezvolte anumite tipuri de cancer decât restul populației. 

Oamenii de știință avertizează că mai multe categorii de oameni au mai multe șanse să dezvolte anumite tipuri de cancer decât restul populației.

Conform unor studii de specialitate realizate în ultimii 15 ani, piloții, precum și însoțitorii de bord sunt expuși unui risc mai mare de a face anumite tipuri de cancer, între care mamar și de piele.

De asemenea, conform The Independent, un studiu realizat pe cinci mii de membri ai echipajelor de zbor arată că aceștia pot dezvolta forme sevedere de cancer în comparație cu restul populației.

Printre acestea se află cancerul mamar (3,4% la însoţitori de bord faţă de 2,3% pentru populaţia generală), cancerul uterin (0,15% în comparaţie cu 0,13%), cancerul cervical (1,0% în comparaţie cu 0,7%), cancerul gastrointestinal (0,47% în comparaţie cu 0,27%) şi cancerul tiroidian (0,67% în comparaţie cu 0,56%).

Oamenii de ştiinţă spun că descoperirea lor, inclusiv primele rezultate care atestă o rată sporită de cancer de piele non-melanom, sunt deosebit de îngrijorătoare, ţinând cont de starea de sănătate relativ bună a însoţitorilor de bord care au participat la acest studiu.

"Studiul nostru este unul dintre cele mai ample şi mai cuprinzătoare realizate până acum despre cancerul din rândul însoţitorilor de bord, iar noi am analizat profilul unei varietăţi largi de cancere".

"În concordanţă cu studiile anterioare, am putut să raportăm o prevalenţă mai mare a cancerului mamar, a melanomului şi a cancerului de piele non-melanom în rândul însoţitorilor de bord în comparaţie cu populaţia generală. Sunt rezultate şocante, ţinând cont de numărul redus de persoane supraponderale şi de fumători din această profesie", a declarat Irina Mordukhovich, coautoare a studiului.

Însoţitorii de bord sunt în mod constant expuşi la mai multe tipuri cunoscute şi probabile de agenţi cancerigeni atunci când lucrează la bordul avioanelor, inclusiv la radiaţia de altitudine, perturbarea ritmului circadian, ce determină modificări ale tiparelor sociale, şi calitatea slabă a aerului din aeronave.

Doamne, e PRĂPĂD! ANM ar putea emite COD ROȘU de vreme extremă în trei sferturi din ţară. Răul abia acum începe... Groapă uriașă în Centrul Capitalei. Asfaltul s-a surpat pe o stradă din Sectorul 1. ATENŢIE, traficul rutier este restri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x