Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

O altă interdicție pentru români! Această țară cere test PCR negativ pentru cei care intră pe teritoriu

Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat vineri autorităţile de la Belgrad, transmite agenţia DPA.

O altă interdicție pentru români! Această țară cere test PCR negativ pentru cei care intră pe teritoriuMăsura va intra în vigoare sâmbătă. Testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a declarat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.


Intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân nerestricţionate.


Serbia are în mod persistent un număr ridicat al noilor infecţii cu coronavirus, media zilnică a săptămânii trecute fiind de circa 250 de noi cazuri de COVID-19, dar autorităţile sanitare insistă că situaţia este stabilă şi se ameliorează uşor.

Care este situația în România?

O nouă explozie a numărului de cazuri de coronavirus, în România! 1.415 de noi îmbolnăviri! Încă 44 de decese! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.415 noi cazuri de COVID-19, în România, după un interval de 24 de ore.

Bilanțul a ajuns la 68.046. Numărul deceselor raportate în ultima zi este de 44.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 611 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.478.056 de teste. Dintre acestea 22.914 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.475 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 4.873 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 14 august.

Recomandari