Antena Căutare

Sergiu Nicolaescu: "Eu n-o sa mor niciodata, doar o sa plec!"

"Eu n-o sa mor niciodata, doar o sa plec", spunea maestrul Sergiu Nicolaescu intr-unul din interviurile sale. Astazi a plecat. De fapt, a tras ultimul cartus din filmul al carui regizor a fost. S-a stins azi dimineata, la varsta de 82 de ani, pe patul de spital. Ca o premonitie, cu doar trei saptamani in urma Sergiu Nicolaescu spunea "la revedere". Parasise politica si voia sa se dedice cinematografiei, marea si singura lui dragoste de-o viata. Moartea i-a scris insa alt final de scenariu. Sambata trupul regizorului va fi incinerat.

Cu trei saptamani in urma, Sergiu Nicolaescu incheia un capitol de doua decenii dedicate politicii. Atunci nimic nu prevestea sfarsitul. Moartea a lovit azi dimineata.
Pentru Sergiu Nicolaescu varsta era doar un numar in buletin. Nu vorbea despre suferinte nici cu sora lui, omul care-i stia cele mai intime ganduri.

"Sunt distrusa! Ce pot sa spun? Ca sunt distrusa! Noi am fost doi frati foarte apropiati. De copii ne-am iubit foarte mult si am fost nedespartiti. El de mult suferea cu diverse, dar nu ma asteptam. Avea si cu inima si probabil ca toatea astea s-au adunat si acum n-a mai rezistat", a spus Iolanda Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a trait doar pentru filmele sale. Avea planuri pentru noul an si n-ar fi vrut sa lase nimic la voia intamplarii. Un accident stupid i-a schimbat cursul vietii.

"El mi-a spus de accidentul pe care l-a avut cand a iesit din casa spre masina, a alunecat pe gheata. Dorinta lui cea mai mare era sa faca din nou filme istorice, asta e clar. Cu gandul asta a plecat", a declarat fostul presedinte Ion Iliescu.

Vestea mortii regizorului roman a facut inconjurul lumii. Washington Post, Miami Herald, San Francisco Gate, Seattle Time si Houston Chronicle au titrat ca "Sergiu Nicolaescu, un prolific regizor roman cunoscut pentru filmele sale istorice, care a fost si senator, a murit".

Sergiu Nicolaescu a luptat pentru libertate in decembrie 1989... Sergiu Nicolaescu: dosarul medical...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x