Serviciile private de sănătate le întrec pe cele de stat. Cum se extind afacerile private pe banii românilor

 

Românii nu mai au încredere în sistemul de sănătate de stat. Tot mai mulți aleg rețelele private de sănătate căci ei consideră că serviciile lor sunt de calitate. Prin urmare, încasările companiilor private sunt în creștere în fiecare an.

Reţeaua privată de sănătate Sanador, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de circa 64 milioane euro, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, a declarat marţi pentru News.ro Doris Carmen Andronescu, director general Sanador. Grupul, prezent numai în Capitală, urmează să inaugureze în a doua parte a anului un Centru de oncologie, pentru care a repatriat medici români din străinătate.

Avem însă solicitări mari şi la compartimentul de primiri urgenţe. Avem flotă proprie de ambulanţe şi sunt zile în care avem şi 90 de solicitări în 24 de ore, ceea ce înseamnă foarte mult. Avem 17 linii de gardă, laborator şi imagistică în permanenţă”, a adăugat ea.

Pentru acest an estimează o creştere a cifrei de afaceri tot de două cifre, excluzând Centrul de oncologie pe care se pregăteşte să îl inaugureze în acest an.

”În a doua jumătate a anului va deveni operaţional Centrul de oncologie, la care se lucrează încă. Este o investiţie mare, de tip greenfield, similară spitalului existent. Mai multe detalii vă vom oferi la inaugurare”, spune reprezentantul Sanador.

Spitalul Clinic Sanador a investit un milion de euro într-un angiograf de ultimă generaţie Philips Azurion 7, unic în Romania, unde pot fi trataţi pacienţii cu afecţiuni arteriale, cu ajutorul tehnicilor endovasculare

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe