Antena Căutare

Sezonul targurilor de joburi

In aceasta primavara, targurile de joburi pentru absolventii de studii superioare sunt mai cautate decat Bursa locurilor de munca organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), unde locurile de munca s-au inmultit, dar disperarea somerilor s-a mai domolit. Poate si pentru ca ANOFM scoate la targuri foarte putine oferte pentru specialisti, cele mai multe fiind pentru muncitori calificati si absolventi de studii liceale, posturi foarte prost platite.

Miile de romani care se calcau in picioare pentru a-si depune CV-urile la targurile de joburi s-au mai calmat in acest sezon, fie pentru ca si-au dat seama ca n-au pentru ce sa duca o astfel de lupta, fie pentru ca multi au plecat sa munceasca in strainatate.

Vin din 2009 la fiecare targ si nu am gasit nimic pana acum. Mi-am pierdut locul de munca in decembrie 2008, am 54 de ani si nu ma angajeaza nimeni, dar am venit si acum sa mai incerc. Am mai lucrat cu ziua, pe la cunoscuti, m-a ajutat salariul nevestei si al baiatului nostru care a plecat sa munceasca in Anglia. Nu-mi mai fac iluzii, dar mai depun o data CV-ul", spune Marin I., un somer din Bucuresti, care nu s-a grabit sa se aseze la coada la targul de joburi de la prima ora a diminetii, asa cum spune ca facea pana acum. Oamenii nu sunt tocmai incantati de oferte, foarte multe fiind pentru salariul minim pe economie.

Numarul joburilor scoase la Bursa de la Bucuresti de AMOFM, desfasurata vineri, 15 aprilie, s-a dublat fata de editia precedenta, dar cozile s-au micsorat simtitor. AMOFM a organizat la Palatul Copiilor din Capitala, Bursa generala a locurilor de munca unde au venit cu oferte 235 de angajatori, cu un total de 5.055 de posturi.

La precedenta editie a Bursei generale a locurilor de munca, din aprilie 2010, numarul locurilor de munca era de numai 2.474, de la 158 de angajatori. Si la targul de cariera „Angajatori de top", organizat la Sala Palatului din Bucuresti, cu o saptamana inaintea Bursei AMOFM, numarul joburilor oferite de angajatori a fost aproape dublu fata de cel din primavara lui 2010. Angajatorii au venit cu 2.250 de joburi aproape de doua ori mai multe decat cu un an in urma.

Targul a fost vizitat de peste 15.000 de tineri absolventi de studii superioare, aflati in cautarea unui loc de munca. CV-urile se mai pot depune pana luna viitoare, pe site-ul www.hipo.ro.

Sursa: Jurnalul National

CNSAS: Actorul Alexandru Repan si regizorul Andrei Blaier au colaborat cu securitatea... Sute de oameni au sunat la Ambulanta, in noaptea de Inviere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x