Căutare Live

Sfântul Ioan 2019. Cine a fost sfântul care l-a botezat pe Iisus

Sfântul Ioan 2019. Cine a fost sfântul care l-a botezat pe Iisus

Ioan Botezătorul

wikipedia.ro

Botezul lui Iisus Hristos sau Boboteaza reprezintă intrarea lui Iisus în lumea publică, fiind botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului. Iisus a fost botezat chiar când a împlinit 30 de ani.

A doua zi după Bobotează este sărbătorit Sfântul Ioan, pe 7 ianuarie. Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe sfântul ce l-a botezat pe Mântuitorul Iisus Hristos. Sfântul Ioan s-a născut în familia preotului Zaharia, în cetatea Orini. Mama sa, Elisabeta, era descendentă a seminției lui Aaron.

Nașterea prorocului Ioan a avut loc cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Sfântul Ioan Botezătorul a început să predice în al cincisprezecelea al domniei Cezarului Tiberiu. Menirea sa a fost de a pregăti lumea pentru venirea pe lume a lui Iisus Hristos. Cel mai important mesaj pe care acesta îl transmite este "Pocaiți-vă, că s-a apropiat împărăția cerurilor!”.

Sfântul Ioan Botezătorul este un model al smereniei. După botezul Domnului în Iordan, Sfântul proroc Ioan a spus: "Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si a ramas peste El. Eu trebuie sa ma micsorez, iar El trebuie sa creasca." El dorea să se micșoreze în modestia lui, lăsându-l pe aproapele său să crească și să sporească.

Biserica a închinat lui Ioan sașe sărbători: zămislirea lui (23 septembrie), nașterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), tăierea capului (29 august), prima și a doua aflare a capului lui (24 februarie) și a treia aflare a capului său (25 mai).

Sursă foto: wikipedia.ro

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Sfântul Ion 2019. Ce nume se sărbătoresc și câți sărbătoriți sunt în România...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri