Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Sfaturile avocaților pentru românii care se confruntă cu „șomaj tehnic”, în perioada stării de urgență – VIDEO

O avocată a oferit sfaturi pentru românii care se confruntă cu șomajul tehnic, în timpul situației de urgență instituite în contextul pandemiei de coronavirus.

Românii ar putea să îşi amâne ratele la bănci, cel puţin asta prevede o ordonanţă de urgenţă ce ar putea fi aprobată astăzi în şedinţa de Guvern. Tot atunci vom afla şi condiţiile în care oamenii pot cere această păsuire.

Unii specialişti sfătuiesc românii să plătească în continuare datoriile către bănci.

Experţii spun că acest lucru ar fi posibil în condiţiile în care ratele se vor micşora, odată cu scăderea dobânzii-cheie şi a indicelui Robor.

„Cât timp un român este în șomaj tehnic, nu poate fi concediat, dar rămâne la dispoziția angajatorului, care îl poate contacta în orice moment, în vederea reluării activității.

Deci, dacă suntem în șomaj tehnic, poate că este mai bine să ne amânăm ratele, până în momentul în care știm exact care va fi situația noastră – ne vom găsi alt loc de muncă în cazul șomajului sau vom relua locul de muncă, în cazul șomajului tehnic.”, a spus avocata.

Mai multe explicații ale avocatei, pentru dificultăți ce pot apărea în perioada de stare de urgență, în clipul de mai sus din „Observator 13”.

Recomandari