Antena Căutare

Și de data asta, Moș Nicolae le-a ocolit ghetuțele ponosite și rupte! Drama a cinci pui de români, crescuți de doi părinți alcoolici și bătăuși. În loc de o vorbă bună, o sudalmă și o palmă

Ei sunt Ionela și Vasilică. Împreună au cinci copii minunați și formează o familie, din păcate, nu una exemplară.

Ei sunt Ionela și Vasilică. Împreună au cinci copii minunați și formează o familie, din păcate, nu una exemplară.

Pentru că, deși trăiesc într-o sărăcie lucie, în loc să se ocupe de cei mici, să se dea peste cap să facă rost de mâncare pentru ei, altele sunt preocupările lor. Cum ar fi alcoolul și bătaia.

Nu o spunem noi, ci asta arată clar imaginile pe care le-am filmat. Uitați ce se întâmplă atunci când băutura pune stăpânire pe mințile acestor oameni. Își pierd controlul, se dezlănțuie, iar totul pare desprins dintr-un meci de box.

Copiii nimănui, copii fără copilărie

Inițial, echipa Acces Direct a ajuns acasă la mama Ionela și la tata Vasilică în speranța că-i vom ajuta pe cei 3 copii ai familiei. Trei copii, frumoși foc, cu ochii de smarald, dar fără. copilărie.

Deși au ambii părinți alături, cei mici parcă sunt ai nimănui. Cu hainele murdare, cu pantofiorii rupți și mânuțele nespălate, cei trei frățiori au totuși puterea să zâmbească și să se joace printre mormanele de gunoaie, din curtea sărăcăcioasă. Nicuşor, Alexandra şi Bianca sunt legaţi de aceeaţi soartă, de aceeaşi suferinţă. suferință la care chiar părinții i-au condamnat.

Sunt copii frumoși, dar trăiesc în condiții inumane: încălțări murdare de noroi, prin toate colțurile camerei, covoare și pături îmbâcsite, mormane de haine murdare, grămezi de vase, nespălate de săptămâni întregi şi un miros aproape insuportabil. Cam asta am găsit în căsuța lor paralizată de frig, fără geamuri şi fără curent electric. Imaginile pe care le-am văzut ne-au șocat pe noi, însă pentru ei părea ceva. normal. La fel cum, probabil, era normal pentru cei mici să stea cu mâna întinsă după mâncare. Din fericire, nu pentru mult timp.

Băutură, bătaie și ceartă, în loc de alint

Dacă la început mama Ionela și tata Vasile spuneau că în familia lor există iubire și armonie, după ceva timp, lucrurile s-au schimbat radical. Dintr-o dată, întreaga situație a luat o întorsătură neașteptată. Mama Ionela nu a mai suportat și a răbufnit. Asta, evident după bătaia încasată.

„Lui îi place berea și îî plac țigările. De azi de dimineață a fumat trei pachete de țigări. Trei, trei, trei. Nu mai pot să mai rezist, nu mai pot. Uite, eu m-am dus frumos la primar și i-am zis domnul primar, sunt și eu amărâtă, nu am unde să stai, vai de capul meu. Domnul primar mi-a făcut alocațiile, suplimentul, mi-a făcut ajutor social. Așa se crește un copil? Nu serviciu, nu copil, nu nimic. Când i-a zis lumea din sat să munceasă, a zis că nu muncește cu lumea din sat. Ce câștigă, îi bea și îi fumează. Uitați, să nu spuneți că eu vă mint! Trei pachete de țigări pe zi, deci nu am vrut să spun, am zis să fiu și eu om. Bate copiii, când e beat, drăcuie, ne înjură pe toți”, spus mama Ionela.

Cu o față zâmbitoare, și total indiferent, tata Vasilică a negat cu vehemență vorbele mamei. La rândul său, și-a acuzat soția că este violentă și a spus că reproșurile și țipetele femeii ar fi la ordinea zilei, fără vreun motiv concret.

Șoseaua din Capitală, care duce spre moarte sigură. Zi de zi treci pe aici și habar nu ai ce pericol te paște!... O româncă a fost sfâşiată de 15 câini înfometați. Trântită la pământ și rănită, a fost salvată în ultima clipă de o bătr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x