Antena Căutare

Si din gunoaie putem sa facem bani! 9 lei - atat costa un kilogram de pet-uri!

In fiecare zi aruncam la gunoi cativa lei. Nu reciclam. Si nu facem rau doar mediului, ci si portofelului. UE ne va amenda daca nu ne civilizam. Pana atunci, ne amendam singuri. Noi aruncam hartie, pet-uri, cutii de aluminiu. Iar nevoiasii le aduna si castiga lunar un salariu minim pe economie.

Doamna Chirila recicleaza de cand se stie. Pe vremuri, statea la coada la centrele de colectat sticle si borcane, de unde scotea ceva banuti. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum, doar materialul colectat difera. Acum strange pet-uri, de pe strada, din parcuri, in ghene de gunoi. Costa 9 lei kilogramul.

Ar trebui luata ca model, daca tinem cont de cati bani pierdem aruncand toate acele lucruri la gunoi. Insa mai e drum lung pana acolo, tinand cont de cat de haotic este sistemul de reciclare din Romania. Oamenii pun la gramada cutiile de suc si bere, ambalajele si hartiile. Iar firmele de salubritate colecteaza selectiv mai mult din obligatie. Asa se face ca gunoaiele ajung in proprtie de 99% tot la groapa.

Dramatic, daca stam sa ne gandim ca pana in 2020, tara noastra trebuie sa recicleze jumatate din deseurile municipale, sa valorifice energetic 40% si sa depuna la groapa maxim 10%.

Foto: industryleadersmagazine.com

Romanii se dau romi pentru obtinerea unui loc fara taxa si fara examen la facultate... O familei din Valcea a dost spulberata de un skijet pe litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x