Și-a recuperat permisul de conducere, în instanță! Detaliul de pe procesul verbal datorită căruia a câștigat procesul

O femeie din Capitală și-a recuperat permisul de conducere, în instanță, la Tribunalul București, datorită unui detaliu de pe procesul verbal.

Și-a recuperat permisul de conducere, în instanță! Detaliul de pe procesul verbal datorită căruia a câștigat procesul

Femeia a fost amendată în luna iunie a anului trecut cu 725 de lei şi a fsot lăsată fără permis pentru 30 de zile, pentru că a trecut pe roşu în zona Arcului de Triumf.

Ea a contestat amenda în instanţă, susţinând că fapta pentru care a fost amendată nu există, trecând pe culoarea verde a semaforului. De altfel, imediat după ce a fost amendată, la capitolul menţiuni, şoferiţa a scris: „Nu sunt de acord”.

Prima fază a procesului de anulare a sancţiunii s-a judecat la Judecătoria Sectorului 1, unde cererea şoferiţei a fost respinsă, judecătorul arătând că „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”.

Citește și: Au crescut tarifele pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare! La cât au ajuns prețurile

„Astfel, din această perspectivă procesul verbal de contravenţie, în măsura în care cuprinde constatări personale ale agentului constatator, are forţă probantă prin el însuşi şi constituie o dovadă suficientă a vinovăţiei contestatorului cât timp acesta din urmă nu este în măsură să prezinte o probă contrară”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, potrivit adevarul.ro.

Sentinţă schimbată la Tribunal Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost atacată cu apel, ce s-a judecat la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii de aici au anulat procesul-verbal arătând că din moment ce şoferiţa a scris la „menţiuni” că „nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revenea poliţistului.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri