Antena Căutare

Şi-au cumpărat vile de lux în Bucureşti, dar au ajuns să trăiască printre porci şi vaci! Cum e posibil

Vaci, porci şi oi crescute printre mormane de gunoaie în ferme improvizate, culmea, în mijlocul oraşului. Se întâmplă în Bucureşti, deşi legea le interzice crescătorilor de animale să facă asta încă din 2010.

Vaci, porci şi oi crescute printre mormane de gunoaie în ferme improvizate, culmea, în mijlocul oraşului. Se întâmplă în Bucureşti, deşi legea le interzice crescătorilor de animale să facă asta încă din 2010.

Cum amenzile nu sunt prea mari, iar controalele puţine, oamenii care locuiesc în zonă îşi riscă zilnic sănătatea în mijlocul focarelor de infecţie.

O fermă improvizată se află pe un câmp din sectorul 6 al Capitalei. Peste 200 de oi cresc proprietarii printre gunoaie, în grajduri care stau sa cadă. Adăpostul a fost ridicat din crengi uscate şi îmbrăcat în folie de plastic. De acolo, oricine poate cumpăra carne sau brânză, dar doar pe propria răspundere.

La cerere, câmpul devine abator. Practica este, evident, ilegală. Şi mai ales riscantă, pentru că, în lipsa analizelor, nimeni nu garantează că produsele sunt sigure pentru consum.

La mică distanţă, printre mormanele de gunoaie, un alt fermier creşte zeci de porci. Şi aici, sacrificarea se face pe loc, iar vânzarea.... pe încredere.

În sectorul 3, la doi paşi de un cartier nou de vile, fermierii de ocazie cresc zeci de vaci.

Oamenii care locuiesc acolo spun ca un miros destul de neplăcut se simte în zonă.

Vara a fost groaznic, mai ales noaptea. Probabil scoteau gunoiul noaptea, il carau, il depozitau dar mirosea greu de tot, spun cei din vecinătate.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 3 spun ca au facut controale in zona, inca din 2014. Şi de atunci au aplicat sancţiuni in valoare de peste 11 mii de lei.

O hotărâre a Consiliului General Bucureşti interzice din 2010 creşterea sau întreţinerea animalelor în gospodării sau ferme pe teritoriul municipiului. Cine încalcă această prevedere riscă amenzi cuprinse intre 200 şi 2.000 de lei.

Citește mai mult pe Observator.tv!

ULTIMA ORĂ: O mașină a căzut în Dâmbovița! O femeie, transportată de urgență la spital... Vești proaste pentru localnicii din Galați. Școli și spitale rămase fără apă potabilă. Peste o sută de mii de oameni afe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x