Antena Căutare

Sibiu: Cultura de cannabis cu paza armata

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Sibiu si Alba Iulia au destructurat un grup infractional format din 16 persoane care faceau trafic de droguri.

In urma cercetarilor a rezultat ca in cursul anului 2010, suspectii au suspectii au cultivat, preparat, detinut, transportat si comercializat, pe raza judetelor Sibiu si Mures, cantitati mari de cannabis, obtinand venituri importante.

Cannabisul era cultivat la o ferma agricola din comuna mureseana Zagar si apartinea unei societati comerciale din Medias, unde asociat era chiar liderul gruparii. Potrivit datelor furnizate de DIICOT, in cadrul fermei era amenajat si un laborator clandestin de cultivare si preparare a cannabisului.

Traficanti cu echipament militar
In aceasta dimineata, in urma celor 20 de perchezitii domiciliare efectuate in Sibiu, Medias, Blajel si Zagar au fost confiscate instrumente de cantarire si proportionare, hasis, un kilogram de cannabis, precum si o instalatie artizanala pentru crestere artificiala.

In ceea ce priveste dotarea gruparii, anchetatorii au descoperit arme, munitii, dar si un girofar, catuse, cagule, binocluri militare si vopsea de camuflaj.

Traficantii dispuneau de un arsenal impresionant care cuprindea sase bastoane telescopice, un detector de metale, doua teleobiective, statii de emisie-receptie, telescoape, un dispozitiv de supraveghere, un dispozitiv cu electrosocuri, inca unul electric cu ultraviolete, mai multe pistoale, un revolver, doua grenade defensive, 100 de cartuse, alice si doua cutii cu cate 500 de proiectile din aluminiu.

Au mai fost ridicate 17 cutite, sabii, spade, o barda, precum si sume de bani in lei si valuta. Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a 11 suspecti, solicitand instantei de judecata arestarea acestora pentru 29 de zile.

Sursa: Jurnalul National

Inca 74.000 de bugetari, concediati pana la finele anului!... INS: 55% din populatia Romaniei este racordata la apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x