Antena Căutare

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea, înhumat alături de cel al Regelui Mihai, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost înhumate sâmbătă, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost înhumate sâmbătă, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a fost reprezentată la ceremonia funerară, de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

La ceremonie au fost prezente principesele Sofia şi Maria. Printre cei care au mai fost prezenţi s-au numărat principele Nicolae şi soţia sa Alina Binder, secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, academicianul Răzvan Theodorescu, Toni Greblă, secretar general al Guvernului, Paul Lambrino şi soţia sa Lia.

Ceremonia funerară a început cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală de un sobor de preoţi conduşi de Calinic, arhiepiscop al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, IPS Nifon, mitropolitul Târgoviştei, şi Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului.

La ieşirea din Vechea Catedrală spre Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost purtate pe umeri de militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

În aceiaşi necoprolă sunt înmormântaţi regina Ana şi regele Mihai I al României.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş, potrivit Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Cruzime de neimaginat! Patru copii, bătuți cu palmele și cu biciul de tatăl lor! Unul dintre micuți a ajuns la spital du... Un regizor renumit a murit la 36 de ani! Anunțul sfâșietor făcut pe Facebook: ”Ne-a lăsat operele lui și un gol imens!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x