Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, întâmpinat la Palatul Regal de peste 1000 de persoane! Ce au scandat oamenii

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a ajuns la Bucureşti, miercuri seară, când a fost depus în Sala Tronului a Palatului Regal, unde Majestatea Sa a depus jurământul la vârsta de 19 ani, Sute de persoane au aşteptat pe traseu, iar la Palatul Regal peste 1000 de persoane au aplaudat.

Sursa foto: news.ro

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a ajuns la Bucureşti, miercuri seară, când a fost depus în Sala Tronului a Palatului Regal, unde Majestatea Sa a depus jurământul la vârsta de 19 ani, Sute de persoane au aşteptat pe traseu, iar la Palatul Regal peste 1000 de persoane au aplaudat.

Mai mulţi oameni au scandat "Regele şi patria!" şi "Monarhia salvează România!".

Cortegiul funerar a trecut pe sub Arcul de Triumf , fiind întâmpinat pe traseu de sute de bucureşteni.

Luminiţele de sărbători au fost stinse în Capitală pe tot traseul cortegiului, iar drapelele au fost coborâte în bernă.

Peste 1.000 de persoane, unele cu drapele tricolore, au aşteptat la Palatul Regal sosirea cortegiului.

După depunerea sicriului în Sala Tronului, va avea loc o ceremonie privată, iar de la ora 21:00 şi până la ora 24:00 cei prezenţi vor putea merge la catafalcul Regelui pentru a se reculege. Cei aflaţi în zona Palatului Regal au primit pliante cu programul funeraliilor şi pe verso cu Imnul Regal.

În timpul zilei de miercuri, sute de oameni au venit în faţa Palatului, unde au lăsat flori, dar şi poezii şi au aprins candele.

„Prezent mereu în sufletul ţării! Odihneşte-te în pace, Majestate” şi „Rămas bun, rege drag!” stă scris pe gardul acoperit de coroane din flori, între care se întrezăresc fotografii ale fostului suveran.

Vârstnici, cei mai mulţi dintre cei prezenţi în faţa Palatului, şi părinţi cu copii au venit să aducă un omagiu Majestăţii Sale Defuncte, iar unii să aibă o amintire a momentului, potrivit news.ro.

Funeraliile Regelui Mihai. Momentul sosirii sicriului Regelui în România

„Pentru aducere aminte, că nu e în fiecare zi”, s-a fotografiat o femeie cu florile depuse lângă potretul Regelui Mihai.

Palatul Regal, unde Regele Mihai a domnit timp de zece ani, este dominat de o atmosferă sobră.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal până vineri, la ora 22.00.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus în ţară, miercuri, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă.

De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti. Va rămâne în Sala Tronului de la Palatul Regal până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

Imagine neștiută cu Regele Mihai de la inaugurarea Arcului de Triumf din 1936

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Mihai Tudose s-au recules la catafalcul Regelui Mihai, la Sinaia, au depus coroane de flori şi au scris în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş, potrivit news.ro.

La funeraliile Regelui Mihai sunt aşteptaţi, sâmbătă, între alţii, regina Sofia a Spaniei, regina Greciei Anne-Marie, prinţul Charles al Marii Britanii şi zeci de reprezentanţi ai marilor familii nobiliare europene. La funeralii este aşteptat şi regele Filip al Belgiei, al treilea cel mai tânăr monarh european în exerciţiu, precum şi Prinţul Lorenz al Belgiei, Arhiduce de Austria.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani pe 25 octombrie - a încetat din viaţă pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri