Antena Căutare

SIE: Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari pentru securitate

Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari la adresa securitatii, a atras atentia, directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, care a adaugat ca liberalizarea accesului anonim la informatie este "o problema foarte grava"

"O (...) problema foarte grava as numi-o liberalizarea accesului anonim la informatie. Am definit aceasta amenintare in acest fel pentru ca exista un site foarte faimos care se numeste Anonymous si care este, intr-adevar, unul din site-urile care pot aduce pericole foarte mari la adresa securitatii", a declarat Melescanu

Totodata, seful SIE a avertizat ca teroristii pot accesa informatii in mod anonim pe internet, pentru realizarea unei bombe atomice.

"Pe langa cei care se ocupa in mod profesionist de obtinerea de informatii, sistemul care exista la ora actuala permite oricarui cetatean sa aiba acces la informatii in mod anonim, deci oricine dintre noi poate sa acceseze orice site din lume, daca nu este restrictionat, si oricine, de la un terorist amator la unul incercat, are acces la o informatie care ii permite sa construiasca orice - de la o bomba atomica - va recomand site-urile de tip si veti vedea ca acolo aveti absolut toate datele necesare pentru a construi ce doriti dumneavoastra: o bomba, un explozibil, o bomba nucleara, o arma bacteriologica", sustine Melescanu.

Directorul SIE a aratat ca "acest acces la informatie, pe care nimeni nu-l poate practic controla, reprezinta si pentru serviciile de intelligence una dintre cele mai mari provocari din activitatea lor".

Sursa: Antena 3

Foto: salon.com

RATB va reorganiza traseele din zona centrala cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei... Un candidat ARD si-a postat pe Facebook poze cu sacose USL in mana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x