Antena Căutare

Silviu Ionescu, eliberat sub control judiciar?

Fostul atasat cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, ar putea fi eliberat sub control judiciar. Judecatoria Sectorului 3 a admis, vineri, o cerere in acest sens. Hotararea poate fi atacata, insa, cu recurs, la Tribunalul Bucuresti. Ministerul de Externe din Singapore a anuntat, la scurt timp, ca va continua sa monitorizeze cazul fostului diplomat roman.

Silviu Ionescu a fost trimis in judecata pe 1 iulie, de catre procurorii Parchetului instantei supreme. Ionescu este acuzat de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, in 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Anchetatorii sustin ca in loc sa opreasca si sa cheme o ambulanta pentru victima, acesta si-a continuat drumul si la urmatoarea intersectie a mai accidentat un tanar. Mai mult chiar, ar fi incercat sa-si ascunda fapta si si-a inscenat furtul masinii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Silviu Ionescu a negat ca s-ar fi aflat la volanul masinii care a provocat accidentul din 2009.

MAE din Singapore va continua monitorizarea cazului

In urma deciziei Judecatoriei Sectorului 3, Ministerul de Externe din Singapore a anuntat ca va continua sa monitorizeze cazul lui Silviu Ionescu si ca se asteapta ca autoritatile romane sa isi onoroze asigurarile date potrivit carora va fi facuta dreptate in acest caz.

"Trebuie sa respectam decizia instantei, dar intelegem ca procurorii romani o vor ataca. In orice caz, acest lucru nu inseamna ca el nu va fi judecat", se arata intr-un comunicat al serviciului de presa al Ministerului singaporez de Externe, citat de sursa precizata.

"Vom continua sa monitorizam situatia si ne asteptam ca autoritatile romane sa isi onoroze asigurarile date potrivit carora va fi facuta dreptate in acest caz", se mai arata in comunicat.

Trupul lui Adrian Paunescu nu a putut fi depus la Ateneu din cauza concertelor programate... Cum sa ai un bizon animal de companie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x