Antena Căutare

Cât de periculos este coronavirusul pentru tineri. Director medical la Spitalul Victor Babeș: ”Mortalitatea este foarte rară, dar pot exista cazuri severe!”

Un medic de la Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeș” a atras atenția asupra faptului că noul coronavirus poate fi periculos și pentru tineri, motiv pentru care ar trebui să respecte cu strictețe măsurile de prevenție. 

În cadrul unui interviu la Antena 3, medicul Simin Florescu, director medical al Spitalului Clinic ”Dr. Victor Babeș”, a explicat că mortalitatea în cazul tinerilor diagnosticați cu COVID-19 este rară.

”Nu a spus nimeni că nu există cazuri de coronavirus la copii sau la tineri, ci doar s-a spus că există cazuri extrem de puține și că spre deosebire de grupele de vârstă avansate, la care severitatea este mult mai frecventă și mortalitatea este mult mai mare, în grupul tinerilor severitatea și mortalitatea sunt factori excepționali.

Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: ”Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!” Când se va întâmpla acest lucru

Nu există niciun fel de indicii că virusul ar fi altfel decât până acum.

Vor exista și cazuri de severitate la tineri, este adevărat. Dar sunt extrem de puține, din fericire”, a spus Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș, sâmbătă, la Antena 3.

Până acum, 30 de persoane au murit în România din cauza coronavirusului, iar cea mai tânără victimă are 45 de ani.

Situație dramatică în Italia. Momentul în care doi tineri lovesc ușa unei bănci închise: ”Murim de foame. Nu mai avem ba... Julie, ucisă de o formă rară de coronavirus. Mama fetei, mărturisiri sfâșietoare: ”Ni s-a spus să nu ne facem griji, că ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x